10 Ocak 2012 Salı

Anevrizmal Kemik Kisti Nedir?

Anevrizmal kemik kisti'nin ne olduğunu bilen doktor sayısı oldukça az öncelikle bunu bilmelisin. Vücudun bunu neden oluşturduğuna dair kesin bir bulgu olmamakla birlikte güvendiğim doktorumun bir düşüncesi var ben de onu paylaşmak isterim. Tabi bunun herhangi bir kesinliği yok.

Malum kemikte oluşan 2 farklı yaralanma türü var. Birisi kırılma diğeri çatlama. Anevrizmal kemik kisti, çatlamadan da ufak yaralanmalarda oluşan, vücudun kendi oluşturduğu damarlı bir doku bir kitle. İstemsiz bir şekilde oluşuyor. Tedavisi mümkün ancak nadir görülen bir kist türü. Bu kistin görüldüğü hastalarının %80'i 20 yaş altında. Omurgada, kolda ve dizde sıkça görülüyor.

Diğer yazılarıma devam etmeden önce böyle bir bilgilendirme yapmak istedim.

4 yorum:

  1. Benimde omzumda vardu kendiliginden kirilmisti omzum.aslinda raporda anevrizmal kemik kisti veya baska bi kist diyodu kesin tani yoktu.ameliyatla aldilar greft doku koydular.Ben sunu merak ettim belki arastirmissindir.askere elverissiz raporu alabiliyomuyuz acaba?

    YanıtlaSil
  2. Askere elverissiz raporunu çok zor veriyorlar. 3-4 ertelemeden sonra.

    Ben femur boynunda anevrizmal kemik kisti hastasıyım en sonuncusu 2 ay önce olmak üzere toplam 4 ameliyat geçirdim 6 yıldır iyileşmeye çalışıyorum.

    1. ameliyat kazıma + greft dolgu ( kistin büyüklüğü 4x6x5.2 cm )
    2. ameliyat kazıma + greft + çapraz şekilde destek amaçla yerleştirilen kist bölgesine canlı kemik
    3. ameliyat doktor değişikliği 6x7x5 cm kist büyüklüğü, protez zorunlu diyen doktorlar ve seni ne hale getirmişler diyen şu an inanılmaz güvendiğim profesörüm.
    ameliyat kazıma + canlı kemik dolgusu + 25 cm kemik içi çivi destek
    ameliyat sonrası çok ufak bir bölgenin kemiğin kırılması kesin olduğundan alınamaması ve vücudun bu bölümü çevirerek koruma altına aldığı uyarısı.
    4. 2 yıl boyunca nüks yokken önceki alınmayan bölgeden ufak bir nüks (ceviz büyüklüğü), 7 saatlik kemik kırılma riski olan ameliyat, ameliyattan önce artık çimento koyacağız bilgisi.
    ameliyat kazıma + canlı kemik dolgusu + çivinin çıkartılıp azotta temizlenip geri koyulması + kemik için FENOL ile extra temizlik
    Ameliyat sonrası kemiğin kortexinin hala sağlam olduğu bilgisi ve bu yüzden çimentodan vazgeçildiği bilgisi
    Ve ilk kez garantisi yok kistin çok agresif ama Ufuk artık bu son büyük ihtimalle bilgisi.

    6 yıldır araştırmadığım doktor (yurt içi - yurt dışı ) kalmadı. İlk 2 ameliyatımı yapan doktor da Prof idi ( Cerrahpaşa Hast. ) ancak bu konuda Avrupa'nın en iyi 5 doktorundan 2 si Türkiye'de.Bunlardan 1 i benim doktorum Harzem Özger. 350 tl muayne ücreti ameliyatları biraz tuzlu ama bu kadar tecrübe ile sana sakat kalmadan önce vakit kaybetmeden kendisine ulaşmanı tavsiye ederim.

    Harzem Hoca nın sitesi :

    http://onkolojikortopedi.org/

    YanıtlaSil
  3. Bu konuda oldukca deneyimli ve bilgilisiniz :) gecmis olsun bu arada. bende sanirim buna benzer bisey yasiyorum daha tam teshis konulamadi.benimde sol kalcamda kist cikti sintigarafi ve mr cekildi ama supheli tam bi tani koulmadi ve sanirim patoloji icin parca alicaklar.ayak bilegimdede agrilar basladi ve simdi onun icinde bi mr istediler.kafam aynen senin dedigin gibi allak bullak kansermiyim diye dusunmkten kendimi alsmiorum.arastrma yaparknde senin blognu gordum belki fikrin olur diye dusundum :(

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar, geçmiş olsun öncelikle.Su an ne durumdasınız merak ettim.7yasindaki oğlumda femur boyun kırılmasıyla anevizmal kisti olduğunu öğrendik.Kirik iyileşti şu an ağrısı yok,ama kontrollere devam.İyi bir doktorla devam etmek istiyoruz.

    YanıtlaSil